Campionatul European al Asiei

Campionatul European

Am văzut la un moment dat un film în care celebrul John Candy era antrenor american de bob şi a fost convins să selecţioneze nişte sportivi şi să participe la jocurile olimpice sub steagul JAMAICAN. În filmul ăla, toţi ocupanţii bobului erau de culoare şi n-aveau absolut nicio treabă cu sportul respectiv. Ei bine, în realitate, lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel. Probabil că acum, dacă Jamaica şi-ar pune în cap să participe la o competiţie a jocurilor de iarnă, ar antama nişte ruşi cu care ar concura şi ar avea mari şanse la medalie.

Ieri, Jucătoarea de tenis de masă Elizabeta Samara a câştigat medalia de aur în proba de simplu la Campionatul European de la Ekaterinburg.

Trecând peste faptul că lumea era mai interesată de maratonul din Bucureşti sau de moştenirea lui Vadim, este interesant că sportiva ROMÂNCĂ a învins-o, în finală, cu scorul de 4-3 , pe OLANDEZA Li Jie.

La fel de interesant este că în finala probei de dublu, perechea Elizabeta Samara/Georgina Pota (România/Ungaria) a fost învinsă, cu scorul de 4-1 de cuplul Melek Hu/Yanfei Shen (Turcia/Spania).

Dar cel mai interesant este că cel puţin 80% dintre concurente aveau nume la fel de ciudate: olandezele LI QIAN şi LIE JE, portugheza FU YU, nemţoaica HAN YNG, suedeza LI FEN, franţuzoaica XIAN IFANG şi luxemburgheza NI XIALIAN.

Nu pot decât să o felicit pe românca noastră victorioasă într-o mare galbenă şi să mă gândesc dacă nu cumva ar fi bine să naturalizăm şi noi câţiva refugiaţi din prima tranşă. Am putea să facem o echipă cu românii AHMED, HABIB sau JAMAL. Cum ar suna ştirea “România, campioană mondială la curse de cămile!”?

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Simona Halep, obligată să fie româncă "Nu am nici o obligaţie faţă de nimeni din ţara noastră. În primul rând, joc pentru mine." Simona Halep, într-un interviu pentru gsp.ro Bineînţeles că Simona Halep nu are niciun fel de obligaţie...
Sapa de lemn si tichia de margaritar Sunt unul dintre miile de cetateni romani care a cotizat zeci de ani la Clubul Sportiv al Armatei, Steaua. Ba mai mult, am si robotit vreo luna de zile, pe gratis, la lucrarile de inceput ale stadionu...
Boicotul olimpic, o armă politică Zilele acestea au loc la BAKU, în Azerbaidjan, Jocurile Europene. Mai mulţi lideri din UE au hotărît să boicoteze festivitatea de deschidere a acestei competiţii, considerată a fi şi o "mini" Olimpiad...

Comentarii

Be the first to comment on "Campionatul European al Asiei"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...