Cinismul si inconsecventele istoriei

istorieiLa 70 de ani dupa ce Statele Unite au lansat bomba atomica la Hiroshima, aceasta tricicleta este un martor al ororilor razboiului. Povestea acesteia a fost publicata sub forma unei carti pentru copii de un supravietuitor al atacului de la Hiroshima, Tatsuharu Kodama, in 1985. In "Tricicleta lui Shin" este vorba de un baietel in varsta de 3 ani, Shinichi Tetsutani, care a murit in urma atacului nuclear. Tatal sau l-a ingropat alaturi de tricicleta, jucaria favorita a acestuia. Tricicleta este expusa, alaturi de alte obiecte (fascinante (!!!) dupa cum scrie CNN) la Muzeul Memorial al Pacii de la Hiroshima. 

“Cei care dorm sub cenusa HIROSHIMEI radiaza puternice chemari si sper ca oamenii vor lucra laolalta pentru a aseza o lume mai buna.”
Robert Claude Eatherly

Pe data de 6 august 2015 s-au implinit saptezeci de ani de la cel mai mare masacru al istoriei omenirii. Niste ucigasi cu masti de eroi au lovit cu “GHIOAGA ATOMICA” (expresia apartine regretatului Dumitru Tinu – 1982), marele oras japonez HIROSHIMA. In prima faza au fost ucisi 145.000 de oameni. Nu imi propun sa dezvolt subiectul arhicunoscut. Ceea ce ma revolta este indiferenta manifestata de catre mai marii lumii fata de una dintre cele mai mari crime asupra umanitatii. In zilele acestea, nimeni n-a catadicsit, macar in treacat, sa transmita in spatiul public un cat de mic mesaj referitor la acest eveniment.

Sunt de apreciat comemorarile unor evenimente ce tin de Holocaust, de debarcarea un Normandia, de incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial sau de masacrul de la Srebrenica. Tot regretul si compasiunea. Dar de ce suntem selectivi in tratarea episoadelor care au marcat istoria conflictelor militare de-lungul secolelor? Raspunsul este unul cat se poate de transant: Invingatorii sunt intotdeauna EROI, iar invinsii sunt CRIMINALI.

De multe ori stau si ma intreb ce loc ocupa in cartea istoriei lumii cei care au decis ca trebuie ucisi niste irakieni pentru ca liderul lor detinea niste arme chimice inexistente sau de ce trebuia bombardata o tara pentru a fi, vezi Doamne, pace in Balcani si in Europa. Sa stam linistiti. Nimeni nu le va cere socoteala, pentru ca sunt INVINGATORI.

Despre onoare ,ce sa mai vorbim? Dupa HIROSHIMA si NAGASAKI si-au facut SEPPUKKU cateva mii de persoane din conducerea Japoniei, invinsa si umilita. Desi nu li se putea reprosa ca si-au tradat tara, inaltii demnitari nu au acceptat statutul de invins. In zilele noastre esecul a devenit o virtute, inclusiv pentru cei care dau Ordine de Zi pe Marea Unitate Planetara. Sa fim linistiti, nimeni nu-si va face seppuku, nici macar din punct de vedere moral.

P.S. Nishi mo higashi mo O!          Tara de sud si de la nord
        Mina teki zo                               Peste tot sunt inamici
        Minomi mo kita mo                 De privesti spre est sau vest
        Mina teki zo!                             Peste tot sunt inamici!

“Kumamato Rojo” (Cantecul asediului)

S-ar putea să te intereseze şi:

FASCINATIA HAOSULUI Motto: Din chaos, Doamne-am aparut Si m-as intoarce-n chaos... Si din repaos m-am nascut, M-e sete de repaos.                                      (Eminescu) In ultimul timp au fost reluat...
Dracii impielitati si sfintii inventati Una din temele aduse cu obstinatie in discutie in plina criza a refugiatilor este religia celor care iau cu asalt lumea crestina. Se acrediteaza, in mod gresit, ideea ca supusii lui Allah sunt, prin d...
CASCATUL CU SONORUL DAT LA MAXIMUM Anul trecut m-am procopsit cu o nenorocita de bacterie si a trebuit sa stau aproape o luna de zile internat la Institutul de boli infectioase "Dr. Matei Bals". Cu toate neplacerile cauzate de inerente...

Comentarii

Be the first to comment on "Cinismul si inconsecventele istoriei"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...