Ciorbă à la grec cu afumătură de euro

ciorbă à la grecBy Chan Lowe

Facem pariu că dacă rolurile ar fi fost inversate, pe greci i-ar fi durut fix în fund de referendumul nostru şi că pe wall-urile lor de facebook nu ar fi existat niciun comentariu referitor la măsurile de austeritate pe care am fi fost noi nevoiţi (sau nu) să le adoptăm?

Interesul ăsta al nostru pentru tot ceea ce se întâmplă (de obicei rău) pe la alţii , cum este Drahmaputra asta frumos curgătoare, mă surprinde de fiecare dată.

Când cu atacul teroriştilor la redacţia publicaţiei franceze Charlie Hebdo, isteria cuprinsese “social-media” – vorba lui Mândruţă – din ţară şi din 3 faceboocişti, cel puţin unul era Charlie.

Ulterior, fotografiile de profil s-au CURcubeizat din cauza lui Obama, care e de nuanţă, nu de culoare.

Acum toţi sunt Zorba grecul. Ce-i drept, am preferat această atenţie îndreptată asupra situaţiei din Grecia, decât ipocrizia cu God Bless America, mult mai rară de data asta.

O grămadă de experţi s-au apucat să explice reteta de Ciorbă à la grec cu afumatura de euro, pe înţelesul tuturor sau al nimănui, postându-se de o parte sau de alta a baricadei, pro sau contra grecilor.

Am o veste pentru toată lumea: Pe greci nu îi interesează părerea mea, a voastră sau a altei naţii. Ceea ce e normal si poate chiar de invidiat. N-ar fi rău să luăm exemplul lor. Şi, dacă nu conducătorii (în marea lor majoritate cu alură de slugi ale mai marilor Europei şi nu numai), măcar noi să fim solidari. Cu noi înşine de data asta, dacă pot spune aşa.

Pentru că, până una-alta, grecii au un TVA de 13% la majoritatea produselor, iar salariul MINIM acolo este de 683 euro (3.063,96 RON!!!)

Cât despre democraţie, nu degeaba se trage cuvântul ăsta de la ei… Iar referendumul e referendum, nu mizerii precum cele iniţiate în România, doar pentru a mai cheltui nişte bani.

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Balamucul – Farmecul democraţiei urcate la c... Nu vreau ca titlul de mai sus sa dea de inteles ca as fi un admirator al totalitarismului, al dictaturii, al absolutismului etc. Nici vorba. Sunt un admirator al ordinii din ginta, din trib, din famil...
Caldura mare, monser, la tribunal! Un bun prieten de-al meu, sociolog cu multa experienta ma intreaba zilele trecute daca stiu care sunt institutiile pe care le frecventeaza cel mai mult romanii, fie de voie, fie de nevoie. Fara a sta ...
Solidaritate: Cazare la boschet si masa la tombero... Chestiunea care ma irita cel mai mult in legatura cu migratia arabilor in Europa este utilizarea cu obstinatie a cuvantului SOLIDARITATE. De cand a inceput valul urias de deplasare a unor cetateni nap...

Comentarii

Be the first to comment on "Ciorbă à la grec cu afumătură de euro"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...