Cum se curăţă mobila

mobila veche

Mobila şi obiectele lăcuite se curăţă cu o flanelă moale, îmbibată în bere călduţă sau spumă de albuş de ou. Se obţin rezultate bune şi prin frecarea lacului cu o jumătate de ceapă crudă. Pe măsură ce faţa cepei se îmbibă cu impurităţi, se taie o felie, îndepărtând partea murdară. După ce se curăţă astfel obiectele lăcuite, se lasă să se usuce fără să se şteargă. Orice încercare de a le lustrui sfârşeşte prin a îndepărta luciul.

Mobila vopsită în alb sau în culori deschise se spală cu apă caldă în care s-a adăugat o lingură de săpun ras (la un litru de apă).

Mobila din lemn de păr se curăţă cu apă oxigenată diluată.

Mobila din abanos se curăţă cu un tampon îmbibat în untdelemn amestecat în proporţii egale cu lapte prins.

Mobila din mahon se curăţă cu un burete umezit în apă acidulată cu oţet, după care se şterge cu o cârpă curată şi se ceruieşte.

Mobila din lemn natur , după ce este spălată cu apă şi săpun, capătă luciu dacă se trece peste ea cu un tampon înmuiat în ulei (de gătit) amestecat cu oţet sau zeamă de lămâie.

Mobila de bucătărie din lemn neopsit, după ce a fost spălată cu apă şi săpun, se limpezeşte cu apă călduţă în care s-au fiert, foi de ceapă sau paie de grâu. Lemnul capătă astfel  o frumoasă nuanţă gălbui-roşcată sau gălbui-aurie.

Urmele albicioase lăsate pe mobilierul lustruit de obiecte metalice fierbinţi dispar dacă se freacă locu pătat cu scrum de ţigară înmuiat în ulei. După câteva minute se freacă din nou pata cu un dop de plută înnegrit deasupra unei flăcări.

Pielea fotoliilor/canapelelor se pot lustrui cu albuş de ou.

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Cum se curăţă tablourile Culorile tablourilor pictate în ulei se pot reîmprospăta trecând uşor de câteva ori peste suprafaţa lor cu o jumătate de cartof crud sau de măr. Pe măsură ce se mudăreşte (mărul sau cartoful) se ta...
Cum se foloseşte sarea… altfel Geamurile pe care s-au format flori de gheaţă se curăţă rapid cu o cârpă înmuiată în apă călduţă sărată. Dacă se adaugă sare în apa cu care se limpezesc rufele spălate, culorile închise se vor "î...
Cum se întreţin oglinzile În afară de soluţiile de curăţat sticlă şi oglinzi, alcoolul sanitar pentru aşa ceva este sfânt. Se şterg oglinzile cu o cârpă îmbibată în spirt, apoi cu o bucată de ziar mototolită se freacă pentru a...

Comentarii

Be the first to comment on "Cum se curăţă mobila"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...