DUHOAREA JEGULUI PARFUMAT

thedeadzone-1-640x428

Cu ceva timp in urma a izbucnit un scandal ce parea a fi spectaculos, care a retinut atentia opinei publice zile la rand si care treptat s-a stins, intrucat cazului respectiv i s-a diminuat importanta, din ratiuni care ne scapa.

Este vorba de Operatiunea Tornado in care a fost implicata firma BLACK CUBE, avandu-i ca protagonisti pe niste “spioni” israelieni si pe romanul Daniel Dragomir, fost ofiter de informatii. 

Acestia au fost retinuti si acuzati de: “Constituirea unui grup infractional, hartuire, comiterea de infractiuni informatice (…), accesul la material pe calculator in mod ilegal pentru a savarsi o alta infractiune, in scopul de a vatama un functionar public din Romania”. Functionarul fiind Codruta Kovesi, sefa DNA. In prezent doar romanul se mai afla in arest.

Daca la inceput presa a manifestat interes pentru acest subiect, ulterior toata actiunea a fost tratata ca fiind o treaba de amatori, mai degraba o incercare nereusita de compromitere a “inamicului” numarul unu al coruptilor. In realitate, aparitia recenta a stenogramelor anchetei efectuate de autoritatile isreliene la solicitarea Ministerului roman al Justitiei demonstreaza ca in Romania s-a incercat o “parfumare” a intregii tarasenii, intrucat toata povestea miroase cam urat.

Citind aceste documente publicate de Ion Cristoiu pe blogul sau, am putut constata ca sunt afirmatii de o gravitate iesita din comun. Cu Ion Cristoiu m-am intersectat inca de acum peste 40 de ani prin holurile facultatii de filozofie din Cluj si mai apoi prin redactia ziarului “National”. Am comentat de multe ori atitudnea sa schimbatoare. Am propus candva sa i se acorde “Marele premiu Canuta om sucit”, dar talentul de jurnalist, tenacitatea sa de a cauta si a afla adevarul in chestiuni delicate si complicate, nu i le-am contestat niciodata.

Iata de ce cred ca stenogramele anchetei si comentariile jurnalistului ar trebui sa provoace un tsunami in unele institutii ale statului. Ceea ce nu se intampla. Ba mai mult se incearca contracararea dosarului BLACK CUBE in spatiul mediatic, aducandu-se in prim-plan alte subiecte: dosarele revolutiei, disputele pe tema cresterii salariilor, eliminarea “penalilor” de pe scena politica, incatusarea lui Blejnar etc.

In zilele urmatoare vor aparea noi documente si comentarii in legatura cu ancheta din Israel. Sunt semne ca vom avea parte de aceeasi “zgomotoasa” tacere.

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

CINE NE-A FURAT MAIMUTA? Dupa niste dezvaluiri discutabile ale lui Dan Andronic, despre o sindrofie ce a avut loc in seara de dupa alegerile prezidentiale din 2009, o Comisie Parlamentara isi propune sa ancheteze in ce masura...
DENUNTUL SI BOMBA ATOMICA Cu mult timp inainte de atacurile nucleare de la Hiroshima si Nagasaki, echipajele selectionate pentru a participa la misiunile ce urmau sa le indeplineasca, dincolo de pregatirea tehnica, au urmat si...
Postaci cu C.A.S.-ul plătit la zi Constat cu amărăciune ca sunt un biet naiv. Până mai ieri eram ferm convins că toți cetățenii care comentează într-un fel sau altul evenimentele și materialele publicate în spațiul virtual sunt oameni...

Comentarii

Be the first to comment on "DUHOAREA JEGULUI PARFUMAT"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...