Hummus libanez (cu tahini)

Humus cu tahini

Hummusul se regăseşte în toate ţările din vechea Sirie Otomană, inclusiv în Israel, iar una dintre cele mai rafinate versiuni ale sale este cea libaneză. De altfel, în octombrie 2008, Asociaţia Industriaşilor Libanezi a solicitat Comisiei Europene înregistrarea hummusului ca marcă libaneză

Ingrediente:

  • 250 grame de naut uscat (400 grame daca este fiert)
  • 150 ml de tahini (pasta de susan)
  • 1 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia iute (optional)

Mod de preparare:

Se lasa nautul la inmuiat in apa rece minimum 12 ore (peste noapte). Volumul boabelor se dubleaza. Se scurge apa in care au stat toata noaptea si se pune nautul la fiert in apa cu sare. Dupa ce fierbe aproximativ 3 ore, strecurati nautul si pastrati o cana din apa in care a fiert. Cat inca este cald, frecati intre palme boabele de naut, pentru a elimina cojile ramase dupa fierbere (trebuie eliminate pentru ca pasta sa fie cat mai fina). Puneti boabele de naut in robotul de bucatarie (blender), adaugati o parte din zeama calduta, pasta de susan, sucul de la o lamaie, 2 linguri de ulei de masline, sare si usturoi. Omogenizati bine toate ingredientele pentru a obtine o pasta cat mai fina. In functie de cat de moale/cremos va place sa fie hummus-ul, puteti sa mai puneti un pic de ulei de masline sau un pic din zeama de la naut, ca sa il subtiati. Cand serviti, decorati cu boia si muguri de pin. Stropiti cu ulei de masline. Pofta buna!

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Pappardelle cu somon afumat si smantana Asa cum o recomanda si numele, aceasta reteta este una usoara (de vara), facil de realizat si tot atat de rapid de savurat. Poate fi folosita ca aperitiv intr-un weekend cu invitati, dar si ca o cina ...
Oua umplute repede Probabil de foarte multe ori v-ati intrebat ce aperitive sa pregatiti pentru musafirii dumneavoastra. Cel mai simplu este sa azvarlim repede pe un platou niste branza, salam, sunca, rosii si castravet...
DUHOAREA JEGULUI PARFUMAT Cu ceva timp in urma a izbucnit un scandal ce parea a fi spectaculos, care a retinut atentia opinei publice zile la rand si care treptat s-a stins, intrucat cazului respectiv i s-a diminuat importanta...

Comentarii

Be the first to comment on "Hummus libanez (cu tahini)"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*



Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...