Importanţa calităţii unei soluţii ignifuge

Solutie ignifugaSolutie ignifuga

 

Daca in prezent cautati informatii despre ignifugare inseamna ca va preocupa siguranta cladirii si a celor dragi. Primul pas l-ati facut deja, urmeaza sa decideti firma de ignigugare cu care veti colabora pentru a va asigura ca veti beneficia de servicii de calitate.

Scurta introducere despre ignifugare

Ignifugarea este un procedeu care are ca scop imbunatatirea comportamentului la foc al materialelor combustibile. Desi intr-o cladire exista materiale neinflamabile, din pacate numarul celor care se aprind usor il depaseste. Lemnul, masele plastice ori materialele textile sunt doar cateva dintre cele care se pot aprinde usor si de la care poate porni un incendiu cu urmari dezastruoase. In special pentru lemn se discuta tot mai des de ignifugare, acesta fiind cel mai tratat material inflamabil.

Daca va intrebati cum se realizeaza aceasta procedura aflati ca materialale combustibile sunt supuse unor tratamente cu solutie ignifuga link pentru a imbunatati rezistenta la foc, reducand astfel la minim riscurile unui incendiu.

Alegerea celei mai potrivite solutii ignifuge poate face diferenta in caz de incendiu

In alegerea firmei de ignifugare ar trebui sa tineti cont, pe langa alte cateva criterii importante, de tipul de substante utilizate. Pentru ca o ignifugare eficienta si durabila depinde de calitatea solutiilor utilizate.

O solutie ignifuga de calitate se remarca printr-o serie de caracteristici.

In primul rand o astfel de solutie, numita si substanta inhibatoare de flacara, trebuie sa faca ceea ce promite: sa fie ignifuga, adica eficienta. Ce inseamna proprietatile ignifuge? Acest lucru presupune schimbarea comportamentului lemnului (sau oricarui alt material combustibil) la foc, ingreunand aprinderea acestuia, pe de-o parte si incetinirea propagarii focului, pe de alta parte.

Insa calitatile unei solutii folosite pentru ignifugare nu se opresc aici. Cand solutia este de calitate prezinta si proprietati hidrofuge. Concret, un lemn tratat cu solutie ignifuga nu are doar o rezistenta mai mare la foc, ci este si protejat de infiltratia apei, de patrunderea acesteia in interior.

La proprietatile ignifuge si cele hidrofuge se adauga si protejarea de anumiti daunatori, cum ar fi o serie de microorganisme, carii sau mucegai.

Unde si cum actioneaza o solutie ignifuga?

Materialele de constructii inflamabile – lemnul, masele plastice, s.a. – sunt tratate cu substante inhibatoare de flacara fie la suprafata, fie in masa lor. Motivele acestui tratament sunt intarzierea aprinderii, dar si a propagarii incendiului.

Cum reusesc solutiile ignifuge sa protejeze lemnul nu doar de foc, ci si de apa si diversi daunatori? Acestea reusesc sa formeze o bariera impotriva flacarilor pe care le impiedica sa se raspandeasca. O alta metoda de a actiona este aceea de descompunere a substantelor inflamabile. Substantele inhibatoare formeaza un strat care absoarbe gazele rezultate in urma descompunerilor, asa ca acestea nu mai sunt usor inflamabile. O caracteristica importanta a ignifugarii este aceea ca aceste solutii impiedica deshidratarea lemnului, lucru care va intarzia aprinderea acestuia.

Iata asadar ca succesul unei lucrari de ignifugare depinde intr-o mare masura de tipul de solutie ignifuga utilizata. Si pentru ca procedura este una de sporire a sigurantei se recomanda apelarea la servicii de ignifugare oferite de o firma serioasa, cu experienta in domeniu.

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

CASCATUL CU SONORUL DAT LA MAXIMUM Anul trecut m-am procopsit cu o nenorocita de bacterie si a trebuit sa stau aproape o luna de zile internat la Institutul de boli infectioase "Dr. Matei Bals". Cu toate neplacerile cauzate de inerente...
FASCINATIA HAOSULUI Motto: Din chaos, Doamne-am aparut Si m-as intoarce-n chaos... Si din repaos m-am nascut, M-e sete de repaos.                                      (Eminescu) In ultimul timp au fost reluat...
CINE NE-A FURAT MAIMUTA? Dupa niste dezvaluiri discutabile ale lui Dan Andronic, despre o sindrofie ce a avut loc in seara de dupa alegerile prezidentiale din 2009, o Comisie Parlamentara isi propune sa ancheteze in ce masura...

Comentarii

Be the first to comment on "Importanţa calităţii unei soluţii ignifuge"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...