Intifada lui Moise Guran

moise-guran-la-tvr

Scriam în februarie un text AICI în care mă refeream la capacitatea lui Moise Guran de a mă face pe mine, un neiniţiat în macro sau microeconomie, să înţeleg cum vine treaba cu privatizarea, cu preţurile, cu TVA-ul, cu minciunelele servite şi înghiţite de la guvernanţi, cu strategiile marilor companii, de ce nu e bine aşa şi ar trebui altfel sau vice-versa. Şi cum, în perioada Campionatului mondial de fotbal, Biziday era singura emisiune la care mă uitam la TVR, tocmai în virtutea celor enumerate mai sus.

De curând, AICI, Moise Guran a explicat din nou pe înţelesul meu ce s-ar fi întâmplat în TVR dar şi detalii despre contractul semnat de el cu televiziunea publică şi conflictul cu Stelian Tănase. Un alt Stelian, Negrea, a publicat contractul dintre Biziday şi TVR în care se vehiculau sume pe care Moise Guran le-a (sau le-ar fi) încasat, comentând că realizatorul TV a făcut o afacere cu statul la TV și că potrivit contractului majoritatea costurilor ar fi fost suportate de TVR, iar cea mai mare parte din veniturile din publicitate s-au dus în contul firmei lui Guran.

Stelian Negrea mai spune, pe pagina sa de Facebook că ceea ce i se pare şi mai grav

“este faptul ca Moise Guran a ales in schimbul acestor intelegeri comerciale cu TVR sa isi inchida gura pur si simplu. Printr-o negociere purtata anul trecut Moise Guran cu conducerea TVR si semnata si parafata, (…), a fost de acord ca emisiunea sa ii fie suspendata de TVR daca el <<face aprecieri defaimatoare la adresa SRTv si daca “dezvaluie orice informatii referitoare la politicile ori activitatile desfasurate de SRTv>>!!!”

Revin la ceea ce spuneam mai sus, şi anume că emisiunea lui Moise Guran mi s-a părut una dintre puţinele de pe piaţa media autohtonă care avea capacitatea de a explica economia într-o formă atractivă pe înţelesul oricui.

Că Moise Guran “a făcut o afacere” nu mi se pare deloc ceva ilegal într-o ţară capitalistă, cum ne dorim să fie România. Că a făcut această afacere cu statul, din nou nu mi se pare ceva ilegal. Moise Guran ar fi trebuit să negocieze cu TVR în detrimentul lui? Ar fi trebuit să refuze sume care îl avantajau din dragoste de patrie? Cine ar semna un contract în care scrie negru pe alb că nu va avea nimic de câştigat, ci doar de pierdut? Suma din acel document putea să fie şi de ordinul milioanelor de euro. De tras la răspundere (în eventualitatea în care se dovedeşte că TVR a fost prejudiciată de contractul cu Biziday) sunt semnatarii din partea instituţiei, în frunte cu Stelian Tănase, pentru management defectuos. Nu un om de afaceri care a negociat în avantajul lui.

Cât despre alegerea lui Moise Guran de a-şi închide gura prin semnarea contractului, aş vrea să informez opinia publică despre fapul că, cel puţin în mass-media, TOATE CONTRACTELE, chiar şi celebrele DDA-uri (drepturi de autor) au CLAUZE DE CONFIDENŢIALITATE.

Cum ar fi ca, de exemplu, Victor Ciutacu să facă, pe RTV, “aprecieri defaimatoare la adresa” postului TV, ori Rareş Bogdan să îl înjure pe Guşă în emisiune pentru că nu-i place cum este manageriată Realitatea TV?

Sau cum ar fi ca toţi cei care apar la televizor să “dezvaluie orice informatii referitoare la politicile ori activitatile desfasurate de” respectivul post de televiziune? S-ar duce dracului pe apa sâmbetei toate televiziunile şi ne-am uita doar la Money Channel (sic!), cu siguranţă…

Mai jos, contractul Biziday cu TVR, preluat de pe pagina de Facebook a lui Stelian Negrea, pentru cei care sunt curioşi. Cu menţiunea că dacă vreuna dintre părţile implicate îmi va cere să-l şterg, o voi face.

S-ar putea să te intereseze şi:

CASCATUL CU SONORUL DAT LA MAXIMUM Anul trecut m-am procopsit cu o nenorocita de bacterie si a trebuit sa stau aproape o luna de zile internat la Institutul de boli infectioase "Dr. Matei Bals". Cu toate neplacerile cauzate de inerente...
FASCINATIA HAOSULUI Motto: Din chaos, Doamne-am aparut Si m-as intoarce-n chaos... Si din repaos m-am nascut, M-e sete de repaos.                                      (Eminescu) In ultimul timp au fost reluat...
DOCTORI IN “CONSIDERATII” Unui observator impartial nu-i vine greu sa constate ca la noi scandalurile in presa par a fi riguros planificate si orientate, in asa fel incat atentia opiniei publice sa fie, cu intentie, deviata de...

Comentarii

Be the first to comment on "Intifada lui Moise Guran"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...