Jur! Că nu mă doare gura…

Monica Iacob-RidziMonica Iacob-Ridzi

Ne dăm de ceasul morţii luptând împotriva corupţiei, urlăm în gura mare că o grămadă de indivizi în funcţii grele ne bagă sub o formă sau alta mâna în buzunar, ne revoltăm când unul care a furat ca în codru e eliberat.

Dar devenim plini de compasiune pentru aceiaşi corupţi când aflăm că suferă de vreo boală necruţătoare, ba mai au şi un copil-doi care rămân fără tată/mamă, după caz. Eventual concluzionăm că ne-am pierdut (noi românii) umanitatea.

Uităm imediat că acel părinte corupt a fost lipsit de umanitate atunci când a furat practic de la fiecare dintre noi ţepuind statul, că din cauza lui o mulţime de copii sărmani au devenit şi mai sărmani; Că unor copii le-a murit unul dintre părinţi de cancer, de stres, de inima rea pentru că i s-a tăiat salariul, sau că un părinte al unui/unor copii s-a sinucis din cauză că nu a mai putut plăti datoriile în care s-a înglodat din cauza altui părinte corupt ajuns într-o funcţie în care s-a crezut de neatins, o funcţie în care credea că poate fura în linişte, el sau prietenii lui.

Acest părinte corupt nu s-a gândit nici la proprii copii, nici la alţi copii, nici la părinţii acestora, care trăiesc de pe o lună pe alta în ţara asta şi nu pentru că nu muncesc pe rupte. Primul lipsit de umanitate a fost el.

Personal, nu întorc şi celălalt obraz. Pentru că atunci când respectivul părinte corupt a jurat cu mâna pe Biblie, a jurat strâmb.

Probabil că o sentinţă în cazuri în care cel judecat are grave probleme de sănătate nici nu mai contează. Ulterior, având în vedere starea persoanei condamnate, aceasta va fi eliberată. Şi e normal să se întâmple aşa. Dar nu pot judeca judecătorii pentru o sentinţă.

Şi nu, nu sunt rău. Ci doar mai cred încă în dreptate şi în cinste. Şi că există repercusiuni în cazul lipsei acestora.

CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, ARTICOLUL 82

[…]

“Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

DERESPONSABILIZAREA TICALOSILOR Inca de pe vremea Presedintelui Bill Clinton a aparut in SUA o teorie care vizeaza deresponsabilizarea indviduala in plan juridic, precum si in alte sfere ale vietii social-politice. In esenta, este v...
Weekend plăcut… la pușcărie Am o vecină care are obsesia urărilor de bine. La orice oră ne intersectăm, dumneaei are să-mi facă o urare: "o zi bună", "o după-amiaza plăcută", "noapte bună", "poftă mare", "o săptămână cu sănătate...
Apatia si prostia ingroapa Romania Nu e nevoie sa fii mare specialist in psihologie sociala pentru a constata ca in ultimii 2-3 ani, societatea romaneasca da semne de epuizare morala, pare a fi cuprinsa de sentimentul neputintei, de de...

Comentarii

Be the first to comment on "Jur! Că nu mă doare gura…"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...