Oana Roman – Lectie pentru trogloditi

Lectie

Nu sunt un mare admirator al Oanei Roman. Dimpotriva, aparitiile sale in zona mondena le-am considerat ca nepotrivite. Trebuie sa recunosc insa ca ii apreciez inteligenta, nivelul de instruire si de educatie. De aceea imi face placere sa comentez o luare de pozitie a acesteia fata de gafa impardonabila a lui Rares Bogdan,”inegalabilul” realizator tv care a afirmat ca Turcia este o tara araba. Spune Oana Roman:

“Turcia nu este in lumea araba… Nu toti musulmanii sunt arabi, nu toti arabii sunt musulmani… (multi arabi sunt crestini), iar dintre musulmani doar 20 la suta sunt arabi…”

O confuzie asemanatoare face, desi nu in mod explicit si Traian Basescu atunci cand afirma ca:

“Doi nesabuiti vor ca, la Bucuresti sa se construiasca cea mai mare moschee din Europa, pe langa care sa functioneze o universitate cu 6.000 de studenti de prin toata lumea ARABA”.

S-o fi referit la musulmanii din lumea araba? Domnul “fost” nu ne spune. O lasa in coada de peste pentru a-si justifica afirmatiile anterioare referitoare la pericolul terorist care ne pandeste si care, nu-i asa, este strans legat musai de arabi.

Nu stiu cum se face, dar cand vine vorba de teroristi ni s-a bagat in cap ca intr-o proportie covarsitoare astia sunt arabi. Daca un american impusca 100 de persoane intr-un campus e un descreierat. Nu-i terorist pentru ca n-a savarsit cumplitul masacru in numele unei religii sau ideologii. Romania este una dintre tarile care a fost ferita de atacuri teroriste notabile. Inainte de 1989 au fost cateva incidente printre care ocuparea Ambasadei Egiptului de catre 100 de studenti (1977), asasinarea consulului Iordaniei Azuri Al-Mufti, de catre un concetatean de-al sau (1984) sau episodul de la Ambasada Sudanului, cand 15 studenti de-ai lor au aruncat cu sticle incendiare. Am mai avut teroristii revolutiei din 1989, care sa-u evaporat. Dupa aceea, timp de 26 de ani ne-am pricopsit doar cu doi teroristi; Omar Hayssam, aflat la puscarie si “teroristul in slapi”, Florian Lesch, care a vrut sa comita un act reprobabil cu doua butelii, un aprinzator si un telefon mobil (2006) si despre care nu mai stim nimic.

Acum se pare, dupa prezicerile lui T.B., moscheea de la Bucuresti ne va aduce si pe noi in atentia arabilor musulmani sau crestini, mai mult sau mai putin fundamentalisti. Si vom intra in randul tarilor civilizate si dezvoltate, intrucat numai acestea prezinta interes pentru teroristi.

Revenind la interventia excelenta a Oanei Roman, o consider o lectie de bun simt pentru trogloditi. Si mai ales pentru capetenia lor.

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Moscheea de la Deveselu Un "biet" pensionar zbanghiu si zglobiu apare aproape zilnic la televiziune si spune trasnai. Nu e coerent, nu e consecvent in declaratii si bate campii cat cuprinde. El e tot timpul in ofensiva. Atac...
Marii ciudaţi ai micilor ecrane La emisiunea "Românii au talent", de la PRO Tv, s-a strecurat la un moment dat un individ care venea din penitenciar, şi care, spunea el, că ispăşea o pedeapsă pentru tăinuire într-un caz de crimă. În...
CINE NE-A FURAT MAIMUTA? Dupa niste dezvaluiri discutabile ale lui Dan Andronic, despre o sindrofie ce a avut loc in seara de dupa alegerile prezidentiale din 2009, o Comisie Parlamentara isi propune sa ancheteze in ce masura...

Comentarii

Be the first to comment on "Oana Roman – Lectie pentru trogloditi"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...