Oua umplute repede

Oua umplute

Probabil de foarte multe ori v-ati intrebat ce aperitive sa pregatiti pentru musafirii dumneavoastra. Cel mai simplu este sa azvarlim repede pe un platou niste branza, salam, sunca, rosii si castraveti. Se poate numi mizilic tipic romanesc, nu? Ei, la fel si ouale umplute. Alaturi de celebra salata de boeuf (care, de cele mai multe ori, contine sunca sau piept de pui, deci nu boeuf) stau tantose celebrele oua umplute. Asadar, va voi prezenta mai jos o reteta de oua umplute. De asemenea, m-am gandit ca si aranjamentul sa iasa putin din zona banalului.

Ingrediente:

– 10 oua
– 1 cutie pate de ficat
– 1 ceapa mica
– 1 ardei capia
– mustar clasic
– ulei de masline
– sare
– piper

Mod de preparare:

Se fierb cele 10 oua aproximativ 7-8 minute, apoi se mai tin 5 minute in apa rece ca sa le putem curata mai usor. Se taie ouale pe jumatate, iar galbenusurile bine fierte se pun in vasul blenderului (sau mixerului). In acelasi vas, peste galbenusurile fierte, se adauga 2-3 linguri de ulei de masline (sau de floarea-soarelui), pateul de ficat (cutie mica de 100 gr), ceapa tocata, 2 lingurite de mustar, sare si piper (dupa gust, evident). Ca bonus (mi-a “vandut” pontul un chef aproape celebru) adaugam in vas acel ardei copt taiat bucatele. Se mixeaza foarte bine toate ingredientele pana obtinem o pasta tocmai buna de bagat in albusurile ramase goale. Lasati imaginatia sa lucreze cand va apucati de aranjat pe platou. Pofta buna!

 

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Pappardelle cu somon afumat si smantana Asa cum o recomanda si numele, aceasta reteta este una usoara (de vara), facil de realizat si tot atat de rapid de savurat. Poate fi folosita ca aperitiv intr-un weekend cu invitati, dar si ca o cina ...
Hummus libanez (cu tahini) Hummusul se regăseşte în toate ţările din vechea Sirie Otomană, inclusiv în Israel, iar una dintre cele mai rafinate versiuni ale sale este cea libaneză. De altfel, în octombrie 2008, Asociaţia Indust...
Pepene inghetat Pepenele este fructul-vedeta al verii. Si, cum nici inghetata nu se lasa mai prejos, am zis sa ne jucam cu fructele de prin frigider, inghetata si ce mai gasim si se potriveste verii. Asadar, avem nev...

Comentarii

Be the first to comment on "Oua umplute repede"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*



Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...