Pachetele de vara

pachetele

Asa cum o recomanda si numele, aceasta reteta este una usoara (de vara), facil de realizat si tot atat de rapid de savurat. Poate fi folosita ca aperitiv intr-un weekend cu invitati, dar si ca o cina “altfel” in sanul familiei. Sa purcedem, dara.

Ingrediente:

Clatite

-2 oua
-150 ml apa minerala
-1 lingura ulei
-150 g faina
-1 praf de sare
-5 g praf de copt

Umplutura

-400 g piept de pui
-1 ceapa
-100 g ciuperci
-1 lingura pasta de tomate (sau rosii proaspte taiate marunt)
-sare
-piper
-boia de ardei iute (sau dulce, in cazul in care nu le doriti picante)

Mod de preparare:

Clatitele

Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de groasa, ca pentru clatitele normale. Din aluat se coc clatite si se aseaza una peste alta.

Umplutura

Pieptul de pui se taie bucatele foarte mici, se condimenteaza si se pune in ulei incins sa se rumeneasca. Se adauga ceapa si ciupercile, taiate marunt. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga 50 ml apa si rosiile (pasta de tomate). Se fierbe amestecul pana scade tot sosul. O tava termorezistenta se unge cu unt. Pe fiecare clatita se pun 2 linguri din umplutura si se ruleaza. De asemenea, le puteti impacheta ca pe mici pungute / pachetele pe care, dupa ce le-ati umplut, le legati cu frunze de ceapa verde (asa cum se poate vedea in imaginea atasata). Se aseaza clatitele in tava. Se lasa la cuptor (180 de grade) aproximativ 20 de minute. Se pot servi calde sau reci, simple sau insotite de smantana, rosii si/sau marar. Pofta buna!

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Oua umplute repede Probabil de foarte multe ori v-ati intrebat ce aperitive sa pregatiti pentru musafirii dumneavoastra. Cel mai simplu este sa azvarlim repede pe un platou niste branza, salam, sunca, rosii si castravet...
Hummus libanez (cu tahini) Hummusul se regăseşte în toate ţările din vechea Sirie Otomană, inclusiv în Israel, iar una dintre cele mai rafinate versiuni ale sale este cea libaneză. De altfel, în octombrie 2008, Asociaţia Indust...
Pappardelle cu somon afumat si smantana Ingrediente: 300  grame pappardelle cu ou 200  grame somon afumat 1 ceapa 50 ml vin alb 12o ml smantana pentru gatit 2-3 linguri ulei de masline sare piper capere lime Mod de preparare:...

Comentarii

Be the first to comment on "Pachetele de vara"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*



Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...