Si in politica motociclistii deranjeaza

politica motociclistii

Este indeobste cunoscut faptul ca in traficul rutier motociclistii nu se bucura de mare simpatie. Vedem adesea cum, dupa ce vreun tip calare pe un “bidiviu” pe doua roti trece in viteza pe langa o masina cu pretentii, pe geamul din fata al acesteia, pe partea stanga, apare o mana cu degetul mijlociu orientat spre cer, gest insotit de o urare din care nu lipsesc doua cuvinte de baza: “mortii’ si “ma-tii”. Altfel, acestor imblanzitori de cai putere, iuti si naravasi, nu li se poate contesta curajul.

Intamplarea face ca si in politica gasim iubitori ai sportului pe doua roti care incomodeaza “circulatia”, refuzand uneori sa respecte niste reguli sau indicatii ce li se par a fi pagubitoare. Unul dintre acestia este Presedintele Senatului, al doilea om in stat, Domnul Calin Popescu Tariceanu. Domnia sa a reusit ca in ultima vreme sa fie un personaj controversat. Pe langa numerosii sai sustinatori si-au facut aparitia si alti indivizi, cei mai multi cu afectiuni la coloana vertebrala care il injura la greu. Vreau sa precizez ca nu fac parte din nici una dintre cele doua tabere, dar pot sa pun o intrebare, la care nu astept nici un raspuns (o sa mi-l dau singur): “Pe cine deranjeaza urmatoarele actiuni si pozitii – curajoase, zic eu – ale lui Calin Popescu Tariceanu?” Le enumar fara alte comentarii:

1. S-a pronuntat in toamna anului trecut pentru o noua actiune de suspendare a lui Traian Basescu.
2. A exprimat, in luna mai 2015, o pozitie ferma pentru modificarea Codului Penal.
3. A refuzat sa mearga la Ambasada SUA, afirmand ca nu participa decat la discutii institutionale.
4. A cerut Presedintelui sa actioneze pentru demiterea sau demisia Sefei DNA, Laura C .Kovesi si a Sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, implicate in cazul Mariana Rarinca.
5. A pledat pentru scoaterea Curtii Constitutionale din dialogul institutional dintre puterile statului, sa renunte la rolul de “arbitru central al deciziei politice” si sa revina la normalitate dupa “Epoca Basescu”.
6. A raspuns dur la criticile Vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, referitoare la atitudinea fata de justitie. Dupa ce ii explica acestuia inoportunitatea interventiei sale, C.P.T ii da o replica pe masura: “Eu nu critic Comisia Europeana, eu critic un politician, C.E. inseamna mult mai mult decat un politician.

Orice om de buna credinta isi poate da seama ca asemenea abordari presupun curaj, dar si asumarea unor riscuri in plan politic, intr-o tara a plecaciunilor jenante. Ca cetatean care il respect pe C.P.T. pentru calitatile sale de om politic important, incerc sa-mi dau un posibil raspuns la intrebarea formulata anterior. Cred ca cei deranjati sunt lustruitorii de clante de pe la diverse institutii interne si externe controlate politic si avand interese ce nu coincid cu ale noastre sau indivizi ale caror “virtuti” sunt ploconeala, ipocrzia precum si talentul de a alege pentru pupat acele ilustre cururi care le-ar aduce un anume cat de mic beneficiu in viata lor de lichele.

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

FASCINATIA HAOSULUI Motto: Din chaos, Doamne-am aparut Si m-as intoarce-n chaos... Si din repaos m-am nascut, M-e sete de repaos.                                      (Eminescu) In ultimul timp au fost reluat...
CINE NE-A FURAT MAIMUTA? Dupa niste dezvaluiri discutabile ale lui Dan Andronic, despre o sindrofie ce a avut loc in seara de dupa alegerile prezidentiale din 2009, o Comisie Parlamentara isi propune sa ancheteze in ce masura...
PRIVATIZAREA “MULTILATERAL DEZVOLTATA” De mai multa vreme m-am tot intrebat ce mai face Viorel Catarama, unul dintre liberalii de frunte ai anilor '90, un politician ambitios si om de afaceri de succes, pe care chiar l-am apreciat, dincolo...

Comentarii

Be the first to comment on "Si in politica motociclistii deranjeaza"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...