Teroristul expirat si cu creierul spalat

Teroristul

Am invatat de la bunul meu tata, odihneasca-l Dumnezeu, ca nu-i bine sa inghit orice gogoasa ce mi se ofera la colt de strada. El, de pilda, nu a fost convins nicicum ca americanii au ajuns pe luna. Cam in aceeasi situatie ma aflu si eu cand vine vorba de “basmul” rapirii jurnalistilor romani in Irak. Si cred ca multi romani, ca si mine, s-au saturat de incalzirea periodica a aceleiasi ciorbe de zece ani incoace. Situatiile neverosibile, declaratiile contradictorii atat ale victimelor, cat si ale presupusilor autori ai rapirii, secretomania exacerbata si multe altele au afectat serios credibilitatea subiectului, considerat a fi unul de securitate nationala.

Aducerea in tara a lui Mohammad Munaf ofera prilejul de a mai incinge spiritele si mintile amatorilor de senzational. Comunicatul presedintiei este fabulos. Ni se spune ca pentru prinderea “prichindelului-terorist” a avut loc o ampla operatiune sub coordonarea CSAT, cu participarea SRI, MAI si a altor institutii, in cooperare cu partenerii straini. Mai ceva ca rapirea lui Adolf Eichmann, odiosul criminal nazist, din Argentina si invitarea acestuia de a raspunde pentru moartea a 6 milioane de evrei. Rafael Eitan, “spionul cu masca de fier” (“MOSSAD” – Gordon Thomas, cap. 4), un tip dur, gras, miop, siret l-a “rezolvat” in cinci secunde, capturandu-l din fata casei, cu echipa sa. Fara cooperare, fara coordonare, dar cu mare profesionalism.

Nu stiu cum se face ca teroristul Munaf, cu cetatenie irakiana si americana, traieste dupa un principiu pagubos: “unde-i rau, hop si eu, unde-i bine nu-i de mine”. Ceva nu-i in regula. Domnule Munaf, ca cetatean american puteai sa-ti gasesti fericirea peste ocean. Ai venit in Romania. Afaceri dubioase, jurnalisti rapiti, stai cu ei la beci.

Ai nostri vin in tara, matale ramai la Bagdad. Irakienii te condamna la moarte. Altii, americanii, spun ca nu-i cazul sa atarni in streang. Te cazeaza la o baza de a lor.

Ai nostri iti dau zece ani de inchisoare. Scapi de lat si aia te lasa sa umbli creanga prin Orientul Mijlociu. Apoi, ce sa vezi, devii din nou tinta vie. Esti capturat si facut cadou romanilor, sa se bucure si ei ca au prins un pui de Bin Laden. Scartaie rau.

Eu am trei variante:
1. Ori te-au stors ca pe o lamaie si nu mai ai nimic de spus;
2. Ori ti-au igienizat creierul si habar nu ai pe ce lume taiesti;
3. Ori ai primit o noua misiune. Cred ca ultima varianta e de luat in calcul. Stii de ce? Pentru ca din gasca voastra aflata dupa gratii lipseste “PROFESORUL”. Daca nicio varianta nu tine, inseamna ca avem de-a face cu o “jucarie second-hand” pe care si-o paseaza niste oameni maturi cu minti infantile pentru a se distra cu ea si a-i pacali pe naivi.

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Cătuşe cu aromă de Coco Şanel Acum ani de zile am solicitat la una dintre băncile din România, un credit de 3.000 de coco. O sumă exorbitantă, ce-i drept, pentru care mi s-au cerut atâtea acte încât mă gândeam dacă nu cumva greşis...
FASCINATIA HAOSULUI Motto: Din chaos, Doamne-am aparut Si m-as intoarce-n chaos... Si din repaos m-am nascut, M-e sete de repaos.                                      (Eminescu) In ultimul timp au fost reluat...
CINE NE-A FURAT MAIMUTA? Dupa niste dezvaluiri discutabile ale lui Dan Andronic, despre o sindrofie ce a avut loc in seara de dupa alegerile prezidentiale din 2009, o Comisie Parlamentara isi propune sa ancheteze in ce masura...

Comentarii

Be the first to comment on "Teroristul expirat si cu creierul spalat"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...