Vulturii şi hienele politice

Vultur hiena

– GUEST POST –

Vulturii au reperat un animal politic rănit și de îndată au dat alarma politică hienelor, împreună cu care operează într-o conlucrare instinctuală, îi dau târcoale din toate direcțiile, dar văzând că acesta nu începe încă să agonizeze pentru a-l sfâșia furibund, au intrat în sevraj politic. Câtă foame de putere, câtă lipsă de bun-simț și mai ales câtă bestialitate în comportamentul unor „animale politice”!

Aceasta este imaginea spațiului de luptă a politicii românești actuale.

Într-un cadru politic normal se poate admite că opoziția politică, atunci când se constată derapaje majore și evidente de guvernare care aduc prejudicii certe nu imaginare și mincinoase națiunii, să forțeze nota pentru a accede la putere. De fapt, acesta este și rolul opoziției politice.

Nu este cazul acestui comportament în contextul politic al României de azi.

Guvernarea actuală nu numai că nu are derapaje ci dimpotrivă creșteri economice, dar nu a reușit încă să înlăture dezastrul economic și social al tâlhăriilor la care s-au dedat foștii guvernanți și actualii opozanți.

Vechii guvernați și actualii opozanți politici au amanetat România FMI, au pus-o în întregul ei la dispoziția străinilor, făcând orice numai să fie menținuți la putere de forțele politice occidentale. Au îmbrăcat haina PNL și cu un tupeu fără de margini, uitând criminalele acțiuni antiromânești, clamează inepții după inepții la adresa actualei guvernări, practică un politicianism degradant și ofensator la adresa românilor și mai mult dorind ca aceștia să-i sprijine să acceadă din nou la putere.

Dirijorul și susținătorul din umbră al acestor acțiuni de joasă speță din păcate este tocmai cel care ar trebui să fie obiectiv, să așeze echilibrul între forțele politice, între instituțiile statului, să fie neutru și în favoarea țării. Dar nu, acesta practică aceleași metode perverse, ipocrite și manipulatorii, ca ale predecesorului său, în detrimentul unei guvernări corecte și eficiente pentru propășirea României și românilor. Dimpotrivă, acțiunile sale urmăresc interesele partidului și acoliților săi.

Halal respect al Constituției, al angajamentelor electorale!

Domnule Iohannis românii nu v-au mandatat atunci când v-au ales să înlăturați Guvernul pe care ei și l-au dorit și pe care l-au adus la guvernare.

Văd ca ați luat în serios sintagma de „șef al statului” și vă credeți șeful tuturor componentelor Statului Român (Parlament, Guvern etc.). De aceea, probabil, îi pretindeți primului-ministru să aibă un comportament de elev care să vă ceară permisiunea la orice mișcare. Dacă nu știați, aflați că nu sunteți șeful statului ci, conform Constituției, Președintele României, deci nu sunteți șeful acestor componente ale statului și aveți cu totul alt rol în peisajul politic românesc, în nici un caz acela de șef.

Temperați-vă dorința aceea deplasată de genul „Guvernul meu”, „Vrem toată puterea” și cu „Ne-am recuperat țara înapoi”. Mai temperați și delirul puterii al hienelor și vulturilor ce roiesc în jurul Guvernului. Aveți decența și așteptați verdictul poporului de la viitorul scrutin care dacă vă va vrea veți veni la putere cu toții, veți pune stăpânire pe viețile și sufletele noastre, dar nu mai tulburați apele politicii românești și așa destul de lipsite de limpezime.

Ioan Oros, jurist

loading…


S-ar putea să te intereseze şi:

Balamucul – Farmecul democraţiei urcate la c... Nu vreau ca titlul de mai sus sa dea de inteles ca as fi un admirator al totalitarismului, al dictaturii, al absolutismului etc. Nici vorba. Sunt un admirator al ordinii din ginta, din trib, din famil...
Câtă ipocrizie, cât politicianism greţos dar şi câ... - GUEST POST - Când a fost vorba să apere interesele unui om simplu, vârât în închisoare nevinovat printr-un denunţ calomnios, făcut de nimeni altcineva decât de şefa ICCJ, „reperul” de moralitate al...
FASCINATIA HAOSULUI Motto: Din chaos, Doamne-am aparut Si m-as intoarce-n chaos... Si din repaos m-am nascut, M-e sete de repaos.                                      (Eminescu) In ultimul timp au fost reluat...

Comentarii

Be the first to comment on "Vulturii şi hienele politice"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Mulţumim pentru vizită!
Dacă apreciaţi conţinutul şi nu aţi făcut-o, puteţi să daţi like şi/sau share:

X Închide
thanks! click to close
Licenţa Creative Commons
Textele de pe http://www.cuzu.ro/ sunt puse la dispozitie prin Licenţa Creative Commons Attribution - Necomercial, Distribuire în condiţii identice 4.0 Internațional . ... ...